Voor nieuwe jeugdleden

Welkom, wat leuk dat je lid bent geworden van Tennisvereniging Osdorp! Een nieuwe sport of een nieuwe vereniging: het is in het begin misschien even wennen. Daarom vind je hier een aantal dingen voor je op een rij.

Tennistraining
Wil je leren tennissen of beter leren tennissen? We hebben een samenwerking met Inspire Tennisopleiding. Kijk op de website van Inspire voor informatie over de trainingen bij TV Osdorp.

Vrij spelen en tennisbaan afhangen
Naast het trainen, ga je natuurlijk ook wedstrijdjes spelen en je slagen oefenen. Bij TV Osdorp kan je van april t/m oktober met je tennispas gratis een tennisbaan ‘afhangen’. Je kunt zo lekker vrij tennissen met een vriendje, vriendinnetje of een ouder die ook lid is.

Het werkt zo:

  1. Vind een tennismaatje dat ook lid is van TV Osdorp 
  2. Reserveer een baan via de ClubApp of via de computer in de kantine
  3. Ga lekker tennissen!

In de kantine helpen ze je graag met reserveren.

Wil je een keer tennissen met iemand die geen lid is van TV Osdorp? Dan kan. Neem dan iemand mee als introducé (zie verder).

Toernooien en evenementen voor de jeugd
De tennisopleiding en de jeugdcommissie organiseren regelmatig toernooien en activiteiten voor de jeugd. De evenementen zijn bedoeld voor beginners en gevorderden. Doe lekker mee, want deze laagdrempelige evenementen zijn niet alleen gezellig, je leert ook beter tennissen.

Voorjaars- en najaarscompetitie KNLTB voor de jeugd
Oefenen wat je in de tennistraining geleerd hebt. Dat doe je tijdens wedstrijden, bijvoorbeeld in de jeugdcompetitie. Alle kinderen tot en met 11 jaar worden door ons ingedeeld in competitieteams. Jullie zijn de Tenniskids van TV Osdorp. Ben je 12 jaar of ouder, dan meld je je samen met je team aan voor de competitie. Natuurlijk willen we je daar ook bij helpen. Samen met je team speel je tegen teams van andere clubs met ongeveer hetzelfde niveau. Je speelt enkele keren thuis of uit in en rond Amsterdam. 

Een introducé meenemen
Tennissen met een vriendje, vriendinnetje of ouder, die geen lid is van TV Osdorp? Geen probleem, neem hem of haar mee als introducé. Je leest hier hoe je dat doet.

Je tennispas (KNLTB pas)
Nu je lid bent van TV Osdorp ben je ook lid van de Koninklijke Nederlandse Tennis Bond (KNLTB). Je krijgt een eigen digitale KNLTB-tennispas. Je vindt hem in de ClubApp. Met je tennispas kun je deelnemen aan tennistoernooien en competities van de KNLTB. 

Tot slot wat baanregels

  • Reserveer een baan als je vrij gaat spelen
  • Draag tenniskleding en tennisschoenen
  • Neem geen glaswerk mee de baan op
  • Vergeet niet na iedere partij de baan te ‘slepen’. Zo ligt deze er weer netjes bij voor de volgende spelers.
  • Loop bij het betreden en verlaten van de baan niet door een ander tennisspel heen
  • Wees sportief en beleefd

Heb vooral veel plezier!

Voor vragen over jeugdactiviteiten bij TV Osdorp kun je contact opnemen met de jeugdcommissie van TV Osdorp: [email protected]

Voor vragen over de tennistraining kun je hier contact opnemen met Inspire Tennisopleiding.