ABC TVO

                          

Activiteiten

Het hele jaar door organiseren we activiteiten. Sommige activiteiten vinden wekelijks plaats, zoals de toss, en andere eens per jaar (Osdorp Open). We houden je op de hoogte via de website, de ClubApp en het mededelingenbord in het clubhuis. Via de mail ontvang je uitnodigingen om je in te schrijven voor de toernooien.  

Afhangsysteem

In ons clubhuis hangt een digitaal afhangsysteem. Via een QR-code kan je als je op de club bent een baan reserveren/afhangen. Mocht je er niet uit komen; de mensen achter de bar helpen je graag.  

Baaninformatie

TV Osdorp heeft twee soorten tennisbanen: 6 gravelbanen en 4 Advantage RedCourt gravelbanen. Advantage RedCourt heeft de speltechnische eigenschappen van een gravelbaan en de voordelen van een all weather baan: na regen zijn de banen bijzonder snel weer bespeelbaar. Iedere baansoort vraagt om een specifieke behandeling. Het grote werk wordt verricht door de vrijwilligers van Parkbeheer en baanonderhoud. Als lid draag je je steentje bij door de banen op de juiste manier te vegen als je de baan verlaat. De gravelbanen veeg je in het rond, de RedCourt banen van links naar rechts.    

Ballen

Tijdens toernooien en de competitie zorgt de club voor tennisballen. Voor het vrij spelen neem je zelf ballen mee. In het clubhuis zijn ballen te koop.

Bestuur

Ons bestuur en de verschillende commissies bestaan uit actieve en enthousiaste leden. Heb je een vraag of idee: ze zijn geregeld op de club. Je kunt ook mailen naar [email protected]    

Buddy’s

Lijkt het je leuk om een nieuw lid wegwijs te maken in onze vereniging? Meld je dan aan als tennisbuddy. Dat kan door een mail te sturen naar [email protected] . Marjon Sanders zorgt voor de koppeling tussen buddy’s en nieuwe leden.    

ClubApp en Mijn Club

Leden zoeken, de agenda bekijken, het laatste nieuws over TVO lezen én je profiel beheren. Het kan allemaal via de KNLTB ClubApp en voor een deel via ‘Mijn Club’. 

Nieuwe leden ontvangen een e-mail met persoonlijke inloggegevens. Je kunt daarna een zelf gekozen wachtwoord instellen.

Inloggen kan op twee plaatsen:

 1. In de ClubApp: Download de KNLTB ClubApp in de App Store, selecteer Tennisvereniging Osdorp en log in.
 2. In ‘Mijn Club’: Je vindt de knop rechtsboven op de homepage van onze website: www.tvosdorp.nl  

Wat kun je allemaal met de ClubApp?

 • Een tennisbaan buiten reserveren
 • Tennismaatje zoeken: je vindt de leden van onze vereniging onder Club, Info, Ledenlijst.
 • Je profiel bekijken en beheren: je ziet je speelsterkte en kunt je contactgegevens en profielfoto aanpassen. Deze informatie wordt direct verwerkt bij de KNLTB en in de ledenadministratie. Wil je je adres aanpassen, stuur dan een mailtje naar [email protected] Een nieuwe profielfoto gaat eerst ter controle naar de ledenadministratie en wordt, na goedkeuring, doorgestuurd naar de KNLTB. Als lid bepaal je zelf (bij je profiel) of anderen jouw telefoonnummer en/of e-mailadres kunnen zien.   
 • Club Nieuws: belangrijke nieuwsberichten lees je in de app.  
 • Club Agenda: alle evenementen
 • Competitie informatie: standen, programma en uitslagen (vervanger van  MijnKNLTB app). Deze functionaliteit zit binnenkort in de app.     
 • ‘Meer …’ Via meer kun je het laatste KNLTB nieuws zien, je app instellingen wijzigen etc.     

Meer informatie over de ClubApp vind je op de website van de KNLTB en in de handleiding van de Clubapp. 

Wat kun je allemaal met ‘Mijn Club’?

De ClubApp biedt dezelfde functionaliteiten als ‘Mijn Club’. Het ziet er alleen anders uit. Je vindt Mijn Club  rechtsboven op de homepage van onze website: www.tvosdorp.nl en logt in met dezelfde gegevens.

Heb je vragen over de ClubApp of ‘Mijn Club’ stuur dan een mailtje naar [email protected]    

Competitie

Junioren en senioren komen voor TV Osdorp uit in de door de KNLTB georganiseerde voorjaars- en najaarscompetitie. Er zijn verschillende competitievormen, afhankelijk van de speelsterkte, de samenstelling van het team en/of de leeftijd van de spelers. Er is ook een competitie specifiek voor tennissers met speelsterkte 8/9 (beginnende tennissers). Je kunt bij ons je eigen team samenstellen. Nieuwe competitieteams zijn altijd welkom. Heb je een vraag? Mail naar [email protected] 

Contactgegevens wijzigen

Je telefoonnummer en mailadres kun je eenvoudig wijzigen via de ‘Mijn Club’ op website of de KNLTB ClubApp.

 • Ga naar www.tvosdorp.nl en klik rechtsboven op ‘Mijn Club’. Log in en klik op ‘Bewerken’.
 • Open de ClubApp, klik op het poppetje en vervolgens op de drie liggende streepjes rechtsboven. Klik op ‘Mijn gegevens wijzigen’.

Adreswijzigingen kunnen worden doorgegeven via [email protected]  Je mag daar uiteraard ook je nieuwe telefoonnummer of mailadres naartoe sturen.   

Contributie

Voor de betaling van je contributie geef je bij aanmelding een doorlopende machtiging af. De contributie wordt eind februari geïnt of, als je net lid bent, binnen 1 week na aanmelding. Je ontvangt per mail een factuur van ClubCollect (mailadres [email protected]) ClubCollect regelt voor TV Osdorp de inning van de contributie. 

Defibrillator / AED

In het clubhuis hangt een defibrillator. We hopen hem nooit nodig te hebben, maar als dat toch zo is… dan zijn er diverse leden die weten hoe hij toegepast moet worden. Ieder jaar wordt een cursus gegeven voor leden die het apparaat willen kunnen bedienen. Wil jij dit ook? Neem dan contact op  via [email protected]

Facebook

Blijf op de hoogte van onze activiteiten en het wel en wee op de club. Volg ons op Facebook: TV Osdorp. Net gewonnen? Of juist flink verloren? Maak een foto en zet ‘m op Facebook.


Foto op digitale tennispas

zie Pasfoto

Gedrag op het park

Sportiviteit en een goede sfeer op de baan zijn belangrijk. Daarom hanteren we een aantal regels:        

 • alle spelers moeten hebben afgehangen op de baan waarop ze spelen.        
 • het dragen van tennis- of sportkleding en officiële tennisschoenen is verplicht.        
 • ook als het regent blijft de door jou gereserveerde tijd staan (de reserveringen schuiven niet door tot de banen droog zijn).      
 • op de banen mag niet gerookt worden en er mag geen glaswerk mee naar de banen worden genomen.     
 • zet je mobiele telefoon op ‘stil’ of zet hem uit als je de baan op gaat.    
 • na iedere partij moet er gesleept worden, behalve als je door regen de baan eerder moet verlaten. Sleep de volledige baan. Zo voorkomen we mosafzetting.    

Handige links

KNLTB  Op de website van de Nederlandse tennisbond staat het meest actuele nieuws over tennis in Nederland. Verder vind je er alles wat met tennis te maken heeft. Denk aan spelregels, verschillende soorten tennis, voordelen voor KNLTB-leden (ieder lid van TVO is lid van de KNLTB). Wil je weten hoe je er qua niveau voor staat ten opzichte van andere leden van TVO? Je vindt het onder ‘spelersprofiel’.  

MijnKNLTB.toernooi  Hier vind je een overzicht van alle competities, tennistoernooien in heel Nederland, alle tennisverenigingen, alle tennissers en hun rating (speelsterkte) en de ranking van professionele Nederlandse tennissers.
Via MijnKNLTB.toernooi schrijf je je ook in voor toernooien. Voordat je van de website gebruik kunt maken, moet je eenmalig een account aanmaken.

Toernooi.nl Vergelijkbaar met MijnKNLTB.toernooi. Je vind hier informatie over tennistoernooien die niet meetellen voor je rating. De site is er voor heel veel sporten, dus je moet wel even aangeven dat tennis jouw sport is.

Center Court Ook een website van de KNLTB. Het is het online kennisplatform voor tennisverenigingen en tennisleraren.

Horeca

Achter de bar tref je de familie Brands. Laat je eens verrassen door hun heerlijke zelfgemaakte soep en kleine maaltijden.

Interne competitie

Een potje tennis tegen andere clubgenoten is gewoon heel leuk. De Interne competitie is voor alle leden en vindt plaats van juni - juli. Je kunt inschrijven voor een single, een dames-, heren- en gemengd dubbel. Als je geen partner voor een dubbel hebt, dan probeert de organisatie een partner voor je te vinden. Na aanmelding hoor je in welke poule je geplaatst bent.


Introducé

Wil je iemand laten kennismaken met TV Osdorp? Nodig hem of haar dan uit als introducé.  Op deze pagina vind je meer informatie.

Jaarkalender

Op onze website vind je de meest actuele jaarkalender met alle activiteiten. De wekelijks terugkerende activiteiten, zoals de toss, staan er niet op. Je vindt de activiteiten ook in de ClubApp en op de poster die op het mededelingenbord in het clubhuis hangt.    

Kledingcontainer

Gooi je oude kleding, schoenen, gordijnen en linnengoed in plastic verpakt in de groene kledingcontainer bij de ingang van ons tennispark. 85% van de goederen wordt hergebruikt of gerecycled. Sympany, eigenaar van de container, wil de textielketen circulair maken. Ook leuk: de club krijgt een vergoeding voor het plaatsen van de container.    

KNLTB

De KNLTB is de overkoepelende tennisbond van Nederland. De afkorting staat voor Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond. Alle leden van TV Osdorp zijn automatisch lid van de KNLTB. Je tennispas wordt uitgegeven door de KNLTB, onze ledenadministratie is gekoppeld aan de KNLTB en de KNLTB behartigt de belangen van alle tennissers in Nederland.

Ledenvergadering

Begin februari vindt de jaarlijkse ledenvergadering plaats. Het bestuur blikt terug op het afgelopen jaar, legt verantwoording af, en deelt de plannen en ideeën voor het komende jaar.

Lidmaatschap

Je lidmaatschap loopt ieder jaar automatisch door. Daar hoef je niets voor te doen. Wil je je afmelden als lid? Dan is het belangrijk dat je vóór 1 december een e-mail stuurt naar [email protected] of een brief naar Tennisvereniging Osdorp, Han Hollanderlaan 1, 1067 BB Amsterdam. Je ontvangt altijd een bevestiging van de opzegging. Heb je vóór 1 december niet opgezegd, dan ben je het hele volgende jaar lid van TV Osdorp.    

Luchthal

Van begin oktober tot eind maart staat over de banen 7 t/m 10, de RedCourt banen, een luchthal. De hal is verwarmd en verlicht. Het tennissen in de luchthal valt buiten je lidmaatschap van onze vereniging. Leden en niet-leden kunnen een baan huren in de luchthal. Er zijn twee mogelijkheden:

 • je huurt op een vaste dag en uur een tennisbaan voor het gehele winterseizoen. 
 • je huurt een losse baan op het moment dat het je uitkomt.

Wil je een vaste tennisbaan? Stuur dan een mailtje naar [email protected]  Een losse baan huren doe je online. Je ziet meteen welke banen beschikbaar zijn en betaalt via IDEAL.

Van oktober tot en met maart worden de tennistrainingen in de luchthal gegeven. Ook kan je als lid en niet-lid van TV Osdorp deelnemen aan de wintercompetitie.  

Openingstijden

Van 1 april t/m 31 oktober kan er op de buitenbanen getennist worden op werkdagen van 9.00 - 23.00 uur. In het weekend van 9.00-18.00 uur. ‘s Avonds zijn de banen verlicht. Het clubhuis en de kantine zijn tijdens de speeluren geopend. In de winter sluit het park een uur eerder.

Osdorp OPEN

Half juli staat ons tennispark een week lang volledig in het teken van Osdorp OPEN. Een door de KNLTB goedgekeurd toernooi waaraan ook leden van andere tennisverenigingen meedoen. Ieder jaar doen meer tennissers mee. De mogelijkheden om doordeweeks na 17.00 uur en in het weekend vrij te spelen zijn daardoor zeer beperkt. De week wordt afgesloten met een feest voor alle deelnemers en leden van TVO.    

Parkeren

Op het sportpark kan je vrij parkeren. Parkeren voor het toegangshek van TV Osdorp is verboden. De toegang moet altijd vrij zijn voor hulpdiensten (ambulance, brandweer). Er geldt een wegsleepregeling! Let op: de Han Hollanderlaan is eenrichtingsverkeer.    

Pasfoto op digitale tennispas

Wil je een pasfoto uploaden voor op je digitale tennispas of wil je een andere foto? Dat kan op drie manieren. In alle gevallen gaat de foto ter goedkeuring naar de ledenadministratie. De foto wordt goedgekeurd als hij aan de volgende (KNLTB)voorwaarden voldoet: ·       

 • De foto moet het lid voorstellen en dient recent, duidelijk en goed gelijkend te zijn.      
 • De foto dient recht van voren en tegen een lichte, egale achtergrond genomen te zijn.       
 • De breedte van het hoofd op de foto dient ongeveer tweederde van de fotobreedte te zijn.       
 • Beide ogen dienen zichtbaar te zijn, eventueel achter een bril met doorschijnende glazen. Het dragen van een bril met donkere glazen is alleen toegestaan, indien de drager kan aantonen dat dit om medische redenen noodzakelijk is.  
 • Het hoofd dient onbedekt te zijn, tenzij de aanvrager kan aantonen dat godsdienstige, levensovertuigelijke of medische redenen zich hier tegen verzetten. Indien het hoofd bedekt is, dient het gezicht duidelijk herkenbaar te zijn.    
 • De foto dient tenminste 300 (breed) x 400 (hoog) pixels groot te zijn, groter is geen probleem.  
 1. Ga naar www.tvosdorp.nl en klik rechtsboven op ‘Mijn Club’. Log in en klik op ‘Bewerken’.  Hier kan je een nieuwe foto uploaden. De foto gaat automatisch naar de ledenadministratie.
 2. Open de KNLTB ClubApp en klik op het poppetje. Je ziet de foto die nu op je tennispas zit. Door op het fototoestel bij de foto te klikken kan je een nieuwe foto maken of uploaden. De foto gaat automatisch naar de ledenadministratie. 
 3. Stuur een digitale (pas)foto naar [email protected] . Het formaat van de foto moet tenminste 300 pixels breed en 400 pixels hoog zijn en het moet een jpg-bestand zijn. Wil je de foto per post opsturen? Ook dat kan. Vraag de ledenadministratie per mail even om het adres.    

Regen

Ben je aan het tennissen als het begint te regenen? Stop dan op tijd met het spel en sleep de banen voordat je gaat schuilen. Na een klein buitje kan meestal snel weer getennist worden. Heeft het hard geregend? De parkbeheerder of de medewerker in het clubhuis bepaalt wanneer er weer getennist kan worden. De baan beschadigt als je te snel begint. De vier Advantage RedCourt banen zijn na regen bijzonder snel weer bespeelbaar.

Smashing Saturday

Van oktober t/m maart is er eens per maand een Smashing Saturday. Lekker de hele zaterdagavond tennissen. Via de mail en de ClubApp ontvang je de uitnodiging om je in te schrijven. Vanaf 17.30 of 18.15 uur, afhankelijk van de poule waarin je bent ingedeeld, speel je 3 keer 45 minuten dubbelspel. Dat kan een mix, herendubbel of damesdubbel zijn. Per keer wordt bepaald of je je als duo kunt aanmelden of alleen individueel. In het laatste geval speel je per wedstrijd met een andere partner. Tussendoor is er tijd voor de maaltijd en drankjes. 

Speelsterkte

Eens per jaar (half november) wordt de speelsterkte van alle tennissers vastgesteld op basis van hun prestaties in wedstrijden tijdens de KNLTB competities en toernooien. Deze speelsterkte wordt vertaald naar een cijfer tussen de één en negen dat is terug te vinden op je digitale ledenpas.  
Wil je weten hoe de sterkte wordt bepaald? Kijk dan hier.

Sponsorkliks

Ga je een aankoop doen via een webwinkel? Kijk dan of de webwinkel op de 'Sponsorkliks-pagina' van TV Osdorp voorkomt. Als dat het geval is, ga dan via Sponsorkliks naar de webwinkel. Het kost je niets extra, gegevens over jouw of je aankoop zijn niet te zien of op te slaan door TVO of Sponsorkliks. Maar... TVO ontvangt een percentage van het aankoopbedrag. Mooi toch?!

Statuten en huishoudelijk reglement

Je vindt deze documenten op onze website onder het kopje ‘Over ons' bij 'de kleine lettertjes'.

Stichting Tennis Osdorp

Je bent lid van Tennisvereniging Osdorp. Het bestuur van de vereniging gaat over de lidmaatschappen, de bijbehorende speelrechten en de contributie, maar ook over alle sportieve zaken zoals de organisatie van het tossen, toernooien en competities. Daarnaast is er de Stichting Tennis Osdorp. Alle bezittingen (luchthal, clubhuis) en contracten (huurovereenkomst met de gemeente, verhuur van banen, exploitatie- en onderhoudscontracten) zijn in de stichting ondergebracht. Tennisvereniging Osdorp en Stichting Tennis Osdorp hebben een gezamenlijk bestuur. Als je bijvoorbeeld een baan huurt in de luchthal, dan loopt dat via de stichting.  

Technische Commissie (TC)

De TC houdt zich vooral bezig met de door de KNLTB georganiseerde competitie. Je kunt je bij de TC aanmelden met je team als je competitie wilt spelen. Heb je een vraag over invallers, spelregels of het doorgeven van de stand na afloop van een competitiedag; mail naar [email protected]

Tennistraining

Inspire Tennisopleiding geeft alle trainingen op TV Osdorp. De enthousiaste en gediplomeerde trainers van Inspire zorgen dat je veel leert en nóg meer van het tennissen geniet. Er zijn trainingen voor beginners en (ver)gevorderden, voor junioren en senioren. Inschrijven voor de tennistrainingen doe je via de website van Inspire. Ga naar osdorp.inspiretennisopleiding.nl voor meer informatie.


Tennispas

Vanaf 2024 geeft de KNLTB geen tennispassen meer uit. Je vindt jouw digitale pas in de ClubApp.

Tennisracket: kopen of laten bespannen

Leden van Tennisvereniging Osdorp krijgen 30% korting op het hele assortiment van Rojo Racketsports. Wel even je tennispas laten zien. Je vindt Rojo in de Burgemeester Roëllstraat 8 in Amsterdam.

Rojo biedt onze leden een bespanningsservice. Lever je racket in bij de persoon die achter de bar in ons clubhuis staat. Rojo haalt de rackets dagelijks op, bespant ze en brengt ze binnen 2 dagen terug. Je rekent af bij de pin aan de bar. Je betaalt de normale prijs van een bespanning.    

Toernooien

De start van het buitenseizoen, op 1 april, vieren we met het John van Sprang Openingstoernooi. Daarna volgen het Pinkstertoernooi, Ladies Day, Men’s Day en Osdorp OPEN. Een toernooi duurt de hele dag, Osdorp OPEN zelfs een hele week. Aan de eendaagse toernooien in het weekend mogen ook de dagleden meedoen. Ladies Day, Men’s Day en Osdorp OPEN zijn ook toegankelijk voor niet-TVO-leden.

Tossen

Tossen is een simpele manier om andere spelers te leren kennen. Je komt (en gaat) wanneer het jou uitkomt. Vrijheid, blijheid! Je kunt tossen op:   

- Maandag, woensdag, vrijdag van 9.00 - 13.00 uur  
- Maandag van 19.00 - 23.00 uur (hiervoor moet je wel volledig lid zijn)  

Je hoeft je niet aan te melden. In het clubhuis geef je je tennispas of een andere pas waar je naam op staat aan onze toss-indeler. Hij of zij zorgt voor een steeds wisselende samenstelling van de dubbelspelkoppels, waarbij ook rekening gehouden wordt met de speelsterkte. De partijen duren 45 minuten. Bij de eerste partij, dus om 9.00 of 19.00 uur, ga je de baan op in volgorde van binnenkomst. Vanaf de 2e partij wordt iedereen ingedeeld. Als je wilt stoppen met de toss, dan haal je je pasje van het bord af op het moment dat je je laatste partij gaat spelen. Op die manier word je niet nogmaals ingedeeld. Ben je nog maar kort lid van TVO? Op je digitale tennispas (in de ClubApp) staat je speelsterkte. Bespreek met degene die de toss indeelt jouw speelsterkte en je tenniservaring. Tijdens de toss-uren zijn er 2 banen beschikbaar om ‘vrij’ te tennissen. Op feestdagen vervalt de toss. En natuurlijk is de toss gratis.
Regen? Bel bij twijfel even naar het clubhuis om te vragen of de toss doorgaat.

Vertrouwenspersoon

Terechtkomen in een vervelende situatie met iemand op de club. Iets waar je niet vanuit gaat maar wat kan gebeuren. Krijg je daar onverhoopt mee te maken en vind je het lastig om daarmee om te gaan? Dan kun je de hulp inroepen van onze vertrouwenspersoon. De contactgegevens vind je hier.

Vragen en opmerkingen

Heb je een vraag, een idee of misschien een klacht? Spreek een van de bestuursleden aan. Ze zijn geregeld op de club. Je kunt ook mailen naar [email protected]  Ook als je informatie mist in dit ‘ABC voor TVO’ dan horen we het graag. Samen maken we TVO nóg beter.    

Vrijwilligers

Parkbeheer en baanonderhoud, toernooicommissies, beheer website, groenonderhoud, bestuur, schoonmaakploeg, buddy’s, toss-indelers, jeugdcommissie, verhuur banen luchthal, recreanten-competitie, bezetting bij open dagen, wintercompetitie, opzetten en afbreken luchthal, nieuwsbrief, ledenadministratie, en nog veel meer: allemaal verzorgd door vrijwilligers van TVO. Lijkt het je leuk om ergens (een keer) bij te helpen? Graag! Laat het ons weten. Persoonlijk of via [email protected]

Waterflesje/bidon vullen

Aan de zijkant van het clubhuis vind je een kraan voor het vullen van waterflesjes. Om een waterballet te voorkomen, verzoeken we je om geen waterflesjes te vullen in de kleedkamer of het toilet.

Website

Via de website informeren we huidige en nieuwe leden. Je vindt er onder meer de jaarkalender, en aankondigingen van activiteiten.      

Wintercompetitie

Van oktober t/m maart vindt op zondagmiddag een gezellige wintercompetitie plaats in de luchthal van TV Osdorp. Ook leden van andere clubs zijn welkom. Er is geen lidmaatschap van TV Osdorp verplicht. Ieder team bestaat uit minimaal 2 heren en 2 dames. De teams spelen tegen elkaar in 12 rondes waarbij om de week 4 partijen worden gespeeld: een damesdubbel, een herendubbel en twee mixdubbels. Het streven is om de teams zoveel mogelijk per sterkte in te delen zodat iedereen leuke partijen speelt. Bij voldoende inschrijvingen vindt er halverwege de competitie een promotie/degradatie plaats.
Check onze website vanaf augustus voor meer informatie.

WhatsApp groep nieuwe leden

Ben je net lid en volg je tennistrainingen? Dan raden we je aan om meteen een app-groep te maken met je trainingsgroep. Zo kan je elkaar uitnodigen om vrij te tennissen.