Tennistraining


Tennistraining op jouw niveau

De gediplomeerde en enthousiaste tennistrainers van Inspire Tennisopleiding geven tennistrainingen aan de jeugd van 5 t/m 17 jaar. Ze doen dat volgens de tenniskidsmethode. Daarbij houden ze zoveel mogelijk rekening met niveau en leeftijd.

Tennistraining en lidmaatschap

Lente/zomer

Als je in het lente/zomerseizoen tennistrainingen volgt, dan kan je vóór of na de training - of op een ander moment - vrij tennissen op onze tennisbanen. Je wilt natuurlijk graag oefenen wat je in de training geleerd hebt. Ook kun je deelnemen toernooitjes. Voor de jongste leden zijn er begeleide wedstrijdjes. En natuurlijk ga je deelnemen aan de jeugdcompetitie. 

Om in de lente/zomer tennistrainingen te kunnen volgen is het nodig om lid te zijn van TV Osdorp en contributie te betalen. Nog geen lid? Schrijf je hier in

Je moet je daarnaast nog wel apart opgeven voor de tennistraining. Dat kan vanaf 1 januari 2021. Wil je nu al op de hoogte blijven van de trainingen? Meld je dan aan voor de Nieuwsbrief van Inspire Tennisopleiding.

Wees verzekerd van een plek! Geef je op voor de jeugdtennistraning.

  • De trainingen worden gegeven tussen 1 april en 30 september
  • Er is géén training in de basisschoolvakanties.
  • Meer informatie over de jeugdpakketten, tijden, leeftijden vind je vanaf 1 januari 2012 op de website van Inspire Tennisopleiding

Laag inkomen? Het Jeugdfonds Sport Amsterdam kan misschien helpen bij het betalen van de contributie.

Herfst/winter

In de herfst en winter (van 1 oktober t/m eind maart) staat er een luchthal met vier tennisbanen op TV Osdorp. Kinderen kunnen dus ook in de winter tennistraningen volgen. Het is in de herfst/winter niet nodig om lid te zijn van de tennisvereniging.

Jeugdleden van TV Osdorp krijgen € 50 korting op de herfst/wintertrainingen als zij in het volgende tennisjaar lid zijn van de tennisvereniging.

Inschrijven voor de herfst/wintertrainingen kan vanaf begin augustus via de website van Tennisschool Tennis Op Maat.

Waar nodig zullen Tennisvereniging Osdorp en Tennisschool Tennis Op Maat naam en contactgegevens van de personen die trainingen volgen uitwisselen.

 

Veel gestelde vragen tennistrainingen

Welk materiaal heeft mijn kind nodig voor de training?
De ouders van nieuwe jeugdleden die voor het eerst tennistrainingen gaan volgen, kunnen met de trainer overleggen welk tennisracket geschikt is. Je kunt dit ook overleggen met de Jeugdcommissie van Tennisvereniging Osdorp  ([email protected]). 

Leden van Tennisvereniging Osdorp ontvangen 30% korting op de hele collectie van Rojo Racketsports. Rojo is gevestigd op de  Burgemeester Roëllstraat 8 in Amsterdam. Om de korting te krijgen, moet je je tennispas kunnen tonen.

Deelnemers aan de tennistrainingen zijn verplicht om tennisschoenen te dragen.

Kan mijn kind een proeftraining volgen?
Ja, dat is mogelijk. Het is dan ook mogelijk om een tennisracket te lenen. Neem contact op met de tennisopleiding om te informeren wanneer de proeftraining gevolgd kan worden.

Rood, oranje, groen, geel? Op welk niveau wordt mijn kind ingedeeld?
De tennisopleiding deelt de kinderen in groepen in naar leeftijd en niveau. Lees meer over de tennisjeugdniveaus 'rood', 'oranje', 'groen' of 'geel'.

Gaan de tennistrainingen bij slecht weer door?
Vanwege de ‘all-weather-banen’ kan in de lente en zomer de training bijna altijd doorgaan. All-weather-banen zijn na een regenbui snel weer droog (bij harde regen even kort schuilen). Als je twijfelt of de training doorgaat, kun je bellen met het clubhuis op telnr. 020-6117219.

Kunnen de kinderen voor of na de training nog vrij spelen met elkaar?
In de lente/zomer is dat mogelijk. Omdat je lid bent van de tennisvereniging kun je met je pasje een baan 'afhangen' en vrij spelen met andere jeugdleden. In de herfst/winter is het ook mogelijk om vrij te spelen, maar daarvoor moet een baan gehuurd worden.

Het tennisseizoen is al begonnen, kan ik mijn kind nog inschrijven voor tennistraining?
In de meeste gevallen is dit mogelijk. Neem hiervoor contact op met de tennisopleiding.

Waarom gelden er andere prijzen voor de trainingen in de winter?
De prijzen in de herfst/winter zijn hoger omdat de luchthal meer kosten met zich meebrengt dan de buitenbanen (onderhoud, verwarming, licht).

Onze tennistrainers in de winter

Dennis Roggeveen

Ik ben 32 jaar en geef zo’n 10 jaar les aan jong en oud, van beginners tot de meer gevorderde tennissers (niveau 4-9). Ondanks dat ik veel uur per week lesgeef, ben ik zelf ook nog actief met competitie en wedstrijden. Ik kom nu uit voor tennisclub De Gouw in Zaandam waar wij hoofdklasse spelen. Naast het lesgeven op de baan zet ik mij actief in om de tennissport te promoten op verschillende basisscholen.

Ik hoop jullie allemaal bij TV Osdorp te zien en te spreken en als er vragen zijn kom dan gerust.

Quote van de dag: I love the winning, I can take the losing, but most of all I love to play!

 

Ardie Dumais

Zolang ik me kan herinneren ben ik actief geweest met sport. Rennen, fitness, zwemmen en natuurlijk vooral met tennis. In Indonesië, waar ik ben geboren, speelde ik op nationaal niveau volleybal. Uiteindelijk koos ik voor tennis.

Ik houd ervan om op een enthousiaste manier les te geven aan jonge en ouders tennissers.

Tot ziens op de tennisbaan!