Tennistraining


Tennistraining op jouw niveau

De gediplomeerde en enthousiaste tennistrainers van Inspire Tennisopleiding geven tennistrainingen aan de jeugd van 5 t/m 17 jaar. Ze doen dat volgens de tenniskidsmethode. Daarbij houden ze zoveel mogelijk rekening met niveau en leeftijd.

Tennistraining en lidmaatschap

Lente/zomer

Als je in het lente/zomerseizoen tennistrainingen volgt, dan kan je vóór of na de training - of op een ander moment - vrij tennissen op onze tennisbanen. Je wilt natuurlijk graag oefenen wat je in de training geleerd hebt. Ook kun je deelnemen toernooitjes. Voor de jongste leden zijn er begeleide wedstrijdjes. En natuurlijk ga je deelnemen aan de jeugdcompetitie. 

Om in de lente/zomer tennistrainingen te kunnen volgen is het nodig om lid te zijn van TV Osdorp en contributie te betalen. Nog geen lid? Schrijf je hier in

Je moet je apart opgeven voor de tennistraining. Dat kan via de website van Inspire Tennisopleiding.

Wil je op de hoogte blijven van de trainingen en andere activiteiten? Meld je dan aan voor de Nieuwsbrief van Inspire.

Wees verzekerd van een plek! Geef je op voor de jeugdtennistraning.

  • De trainingen worden gegeven tussen 1 april en 30 september
  • Er is géén training in de basisschoolvakanties.
  • Meer informatie over de jeugdpakketten, tijden, leeftijden vind je vanaf 1 februari op de website van Inspire Tennisopleiding

Laag inkomen? Het Jeugdfonds Sport Amsterdam kan misschien helpen bij het betalen van de contributie.

Herfst/winter

Ook in de herfst en winter kan je tennistraningen volgen. Dat kan binnen én buiten. Van 1 oktober t/m eind maart staat er een luchthal met vier tennisbanen op TV Osdorp. De luchthal is verwarmd en verlicht.

Inschrijven voor de herfst/wintertrainingen kan vanaf begin augustus via de website van Inspire Tennisopleiding.

Waar nodig zullen Tennisvereniging Osdorp en Inspire Tennisopleiding naam en contactgegevens van de personen die trainingen volgen uitwisselen.

 

Veel gestelde vragen tennistrainingen

Welk materiaal heeft mijn kind nodig voor de training?
De ouders van nieuwe jeugdleden die voor het eerst tennistrainingen gaan volgen, kunnen met de trainer overleggen welk tennisracket geschikt is. Je kunt dit ook overleggen met de Jeugdcommissie van Tennisvereniging Osdorp  ([email protected]). 

Leden van Tennisvereniging Osdorp ontvangen 30% korting op de hele collectie van Rojo Racketsports. Rojo is gevestigd op de Burgemeester Roëllstraat 8 in Amsterdam. Om de korting te krijgen, moet je je tennispas kunnen tonen.

Deelnemers aan de tennistrainingen zijn verplicht om tennisschoenen te dragen.

Kan mijn kind een proeftraining volgen?
Ja, dat is mogelijk. Het is dan ook mogelijk om een tennisracket te lenen. Neem contact op met de tennisopleiding om te informeren wanneer de proeftraining gevolgd kan worden.  Dat kan via het contactformulier aan de rechterkant van de website.

Rood, oranje, groen, geel? Op welk niveau wordt mijn kind ingedeeld?
De tennisopleiding deelt de kinderen in groepen in naar leeftijd en niveau. Lees meer over de tennisjeugdniveaus 'rood', 'oranje', 'groen' of 'geel'.

Gaan de tennistrainingen bij slecht weer door?
Vanwege de ‘all-weather-banen’ kan in de lente en zomer de training bijna altijd doorgaan. All-weather-banen zijn na een regenbui snel weer droog (bij harde regen even kort schuilen). Als je twijfelt of de training doorgaat, kun je bellen met het clubhuis op telnr. 020-6117219.

Kunnen de kinderen voor of na de training nog vrij spelen met elkaar?
Ja, dat kan op de buitenbanen. Omdat je lid bent van de tennisvereniging kun je met je pasje een baan 'afhangen' en vrij spelen met andere jeugdleden. Wil je binnen in de luchthal tennissen, dan moet een baan gehuurd worden.

Het tennisseizoen is al begonnen, kan ik mijn kind nog inschrijven voor tennistraining?
In de meeste gevallen is dit mogelijk. Neem hiervoor contact op met Inspire Tennisopleiding. Dat kan via het contactformulier aan de rechterkant van de website.

Waarom gelden er andere prijzen voor de trainingen in de winter?
De prijzen in de herfst/winter zijn hoger omdat de luchthal meer kosten met zich meebrengt dan de buitenbanen (onderhoud, verwarming, licht).