Tennislessen


Tennisles op jouw niveau

De gediplomeerde en enthousiaste tennisleraren van Tennisschool Tennis op Maat verzorgen de tennislessen aan de jeugd van 5 t/m 17 jaar. Ze geven les volgens de tenniskidsmethode. Daarbij houden ze zoveel mogelijk rekening met niveau en leeftijd.

Tennislessen en lidmaatschap

Lente/zomer

Als je in het lente/zomerseizoen tennislessen volgt, dan kan je vóór of na de les - of op een ander moment - vrij tennissen op onze tennisbanen. Je wilt natuurlijk graag oefenen wat je in de les geleerd hebt. Ook kun je deelnemen toernooitjes. Voor de jongste leden zijn er begeleide wedstrijdjes. En natuurlijk ga je deelnemen aan de jeugdcompetitie. 

Om in de lente/zomer tennislessen te kunnen volgen is het nodig om lid te zijn van TV Osdorp en contributie te betalen. Nog geen lid? Schrijf je hier in

Je moet je daarnaast nog wel apart opgeven voor de tennislessen bij Tennisschool Tennis op Maat zodat je in de goede lesgroep komt.

Wees verzekerd van een plek! Geef je op voor de jeugdtennislessen bij Tennisschool Tennis Op Maat.

  • De lessen worden gegeven tussen 1 april en 30 september
  • Er is géén les in de basisschoolvakanties.
  • Meer informatie over de jeugdpakketten, lestijden, leeftijden vind je op de website van Tennisschool Tennis op Maat

Op welke dagen en data wordt er tennisles gegeven? Zie hiervoor het overzicht voor de lente/zomer van 2019.

Laag inkomen? Het Jeugdfonds Sport Amsterdam kan misschien helpen bij het betalen van de contributie.

Herfst/winter

In de herfst en winter (van 1 oktober t/m eind maart) staat er een luchthal met vier tennisbanen op TV Osdorp. Kinderen kunnen dus ook in de winter tennislessen volgen. Het is in de herfst/winter niet nodig om lid te zijn van de tennisvereniging.

Jeugdleden van TV Osdorp krijgen € 50 korting op de herfst/winterlessen als zij in het volgende tennisjaar lid zijn van de tennisvereniging.

Inschrijven voor de herfst/winterlessen kan vanaf begin augustus via de website van Tennisschool Tennis Op Maat.

Klik hier voor de lesdata in het winterseizoen 2019-2020.

 

Waar nodig zullen Tennisvereniging Osdorp en Tennisschool Tennis Op Maat naam en contactgegevens van de personen die les volgen uitwisselen.

 

Veel gestelde vragen tennislessen

Welk materiaal heeft mijn kind nodig voor de les?
Nieuwe jeugdleden die lessen bij Tennisschool Tennis Op Maat gaan volgen kunnen met de tennisleraar overleggen over het tennisracket. Dit kan ook bij de jeugdcommissie van TV Osdorp ([email protected]).
Leden van TV Osdorp krijgen 30% korting op het hele assortiment van Rojo Racketsports. Je vindt Rojo in de Burgemeester Roëllstraat 8 in Amsterdam. Wel even je tennispas laten zien.
Het dragen van tennisschoenen is verplicht.

Kan mijn kind proeflessen volgen?
Dat kan! 4 lessen in april, inclusief leenracket, voor € 25. Neem hiervoor contact op met de tennisschool via [email protected]

April voorbij en toch interesse in een proefles? Stuur ons even een mailtje.

Rood, oranje, groen, geel? Op welk niveau wordt mijn kind ingedeeld?
De tennisschool deelt de kinderen in lesgroepen in naar leeftijd en niveau. Lees meer over de tennisjeugdniveaus 'rood', 'oranje', 'groen' of 'geel'.

Gaan de tennislessen bij slecht weer door?
Vanwege de ‘all-weather-banen’ kan in de lente en zomer de les bijna altijd doorgaan. All-weather-banen zijn na een regenbui snel weer droog (bij harde regen even kort schuilen). Als je twijfelt of de les doorgaat, kun je bellen met het clubhuis op telnr. 020-6117219.

Kunnen de kinderen voor of na de les nog vrij spelen met elkaar?
In de lente/zomer is dat mogelijk. Omdat je lid bent van de tennisvereniging kun je met je pasje een baan 'afhangen' en vrij spelen met andere jeugdleden. In de herfst/winter is het ook mogelijk om vrij te spelen, maar daarvoor moet een baan gehuurd worden.

Het tennisseizoen is al begonnen, kan ik mijn kind nog inschrijven voor tennisles?
In de meeste gevallen is dit mogelijk. Neem hiervoor contact op met de tennisschool via
[email protected]

Waarom gelden er andere prijzen voor de lessen in de winter?
De prijzen in de herfst/winter zijn hoger omdat de luchthal meer kosten met zich meebrengt dan de buitenbanen (onderhoud, verwarming, licht).

Onze tennisleraren

Dennis Roggeveen

Ik ben 30 jaar en geef zo’n 10 jaar les aan jong en oud, van beginners tot de meer gevorderde tennissers (niveau 4-9). Ondanks dat ik veel uur per week lesgeef, ben ik zelf ook nog actief met competitie en wedstrijden. Ik kom nu uit voor tennisclub De Gouw in Zaandam waar wij hoofdklasse spelen. Naast het lesgeven op de baan zet ik mij actief in om de tennissport te promoten op verschillende basisscholen.

Ik hoop jullie allemaal bij TV Osdorp te zien en te spreken en als er vragen zijn kom dan gerust.

Quote van de dag: I love the winning, I can take the losing, but most of all I love to play!

 

Ardie Dumais

Vanaf dat ik mij kan herinneren ben ik al met sport bezig: hardlopen, fitness, zwemmen en natuurlijk vooral tennis. In Indonesië, waar ik geboren ben, heb ik op nationaal niveau volleybal gespeeld, maar uiteindelijk heb ik toch voor tennis gekozen.

Sinds de oprichting van de Tennisschool werk ik met veel plezier bij Tennis Op Maat. Ik vind het een uitdaging om zowel jeugd als volwassenen op een enthousiaste manier beter te leren tennissen.


Tot ziens op de tennisbaan!

 

Anne Weeber

Van jongs af aan ben ik al met sport bezig. Eerst hockey en atletiek en vanaf mijn 11e ook tennis. Vanaf mijn 20e heb ik alleen gekozen voor tennis, maar ondertussen loop ik ook weer hard en ben ik actief als hockeytrainer en coach bij MHC Amstelveen. Ik tennis nog altijd met zoveel plezier dat ik na mijn studie Biomedische Wetenschappen op het CIOS de opleiding tot tennisleraar ben gaan volgen.

Op dit moment ben ik speelsterkte 4, speel ik op zaterdag competitie en speel ik in de zomerperiode ook veel toernooien. Ik hoop met mijn lessen zowel jong als oud enthousiast te maken voor het tennis spelletje.